Startsida
Hjälp
Sök i LIBRIS databas

     

 

Sökning: onr:9m2rsklm753zr540 > Sulfate cooking - a...

Sulfate cooking - a commercially dominating and continously improving pulping process [Elektronisk resurs]

Annergren, Göran (författare)
Germgård, Ulf (författare)
Karlstads universitet Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013) (utgivare)
Publicerad: Karlstad : Karlstads universitet, 2014
Engelska 12
Serie: Karlstad University Studies, 1403-8099 1403-8099 ; 2014:70
Läs hela texten
Läs hela texten
  • E-bok
Sammanfattning Ämnesord
Stäng  
  • Sulfite cooking was earlier the dominating pulping process but sulfate (kraft) cooking is today the most important process for the production of chemical pulps and high-yield pulps. One important reason for this development of the sulfate process is its ability to efficiently use different wood species, in particular different hardwood species. Another reason is that bleached hardwood sulfate pulps have become a strong competitor to bleached softwood sulfite pulps. The pros and cons of sulfate cooking are discussed in this report and compared with sulfite cooking.   

Ämnesord

Engineering and Technology  (hsv)
Chemical Engineering  (hsv)
Teknik och teknologier  (hsv)
Kemiteknik  (hsv)
Chemical Engineering  (kau)
Kemiteknik  (kau)

Genre

government publication  (marcgt)

Indexterm och SAB-rubrik

development
dissolving pulp
hardwood
kraft pulp
paper pulp
softwood
Inställningar Hjälp

Uppgift om bibliotek saknas i LIBRIS

Kontakta ditt bibliotek, eller sök utanför LIBRIS. Se högermenyn.

Om LIBRIS
Sekretess
Blogg
Hjälp
Fel i posten?
Kontakt
Teknik och format
Sök utifrån
Sökrutor
Plug-ins
Bookmarklet
Anpassa
Textstorlek
Kontrast
Vyer
LIBRIS söktjänster
SwePub
Sondera
Uppsök

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

Copyright © LIBRIS - Nationella bibliotekssystem

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy