Startsida
Hjälp
Sök i LIBRIS databas

     

 

Sökning: onr:18203720 > Al dente

Al dente [electronic resource] a history of food in Italy / Fabio Parasecoli.

Parasecoli, Fabio (författare)
ISBN 9781780232966
Publicerad: London : Reaktion Books, 2014
Engelska 1 online resource (334 p.)
Serie: Foods and nations
  • E-bok
Innehållsförteckning Sammanfattning Ämnesord
Stäng  
  • Introduction. The Food in Italy : Beyond Myths and Stereotypes -- A Land in the Mediterranean -- Invaders -- Rebirth -- Fragmentation and Unification -- From War to Miracle -- Now and the Future -- The Globalization of Italian Food -- A Nation of Towns and Regions : Italian Campanilismo.
  • Spaghetti with meatballs, fettuccine alfredo, margherita pizzas, ricotta and parmesan cheeses-we have Italy to thank for some of our favorite comfort foods. Home to a dazzling array of wines, cheese, breads, vegetables, and salamis, Italy has become a mecca for foodies who flock to its pizzerias, gelateries, and family-style and Michelin-starred restaurants. Taking readers across the country's regions and beyond in the first book in Reaktion's new Foods and Nations series, Al Dente explores our obsession with Italian food and how the country's cuisine became what it is today. 

Ämnesord

Italiensk matlagning  (sao)
Matvanor  -- historia (sao)
Food habits  -- Italy -- History. (LCSH)
Food habits  -- Social aspects -- Italy -- History. (LCSH)
Food habits  -- Italy -- Psychological aspects -- History. (LCSH)
Italians  -- Food -- History. (LCSH)
Cooking, Italian  -- History. (LCSH)
Cooking, Italian  -- Influence -- History. (LCSH)
Diet  -- Italy -- History. (LCSH)
Nutrition  -- Italy -- History. (LCSH)
Food industry and trade  -- Italy -- History. (LCSH)
Cooking, Italian  -- History.
Cooking, Italian  -- Influence -- History.
Diet  -- Italy -- History.
Food habits  -- Italy -- History.
Food habits  -- Italy -- Psychological aspects -- History.
Food habits  -- Social aspects -- Italy -- History.
Food industry and trade  -- Italy -- History.
Italians  -- Food -- History.
Nutrition  -- Italy -- History.
Cooking, Italian  (LCSH)
Italien 

Klassifikation

TX360.I8 (LCC)
TX360 .I8 P37 2014 (LCC)
CKB (ämneskategori)
641.300945 (DDC)
Qca (kssb/8 (machine generated))
Inställningar Hjälp

Titeln finns på 2 bibliotek. 

Bibliotek i norra Sverige (1)

Ange som favorit

Bibliotek i Mellansverige (1)

Ange som favorit

Sök vidare

Hjälp
Fler titlar av
Parasecoli, Fabio
Fler titlar om
Italiensk matlagning
Matvanor
Matvanor
och historia
Food habits
Food habits
och History.
och Italy
Food habits
Food habits
och Social aspects
och History.
och Italy
Food habits
Food habits
och Psychological aspect ...
och History.
och Italy
Italians
Italians
och Food
och History.
visa fler...
Cooking, Italian
Cooking, Italian
och History.
Cooking, Italian
Cooking, Italian
och Influence
och History.
Diet
Diet
och History.
och Italy
Nutrition
Nutrition
och History.
och Italy
Food industry and trade
Food industry and tr ...
och History.
och Italy
Cooking, Italian
Italien
visa färre...
Serie
Fler delar
Print version:
Parasecoli, Fabio.: ...

Sök utanför LIBRIS

Hjälp
Om LIBRIS
Sekretess
Blogg
Hjälp
Fel i posten?
Kontakt
Teknik och format
Sök utifrån
Sökrutor
Plug-ins
Bookmarklet
Anpassa
Textstorlek
Kontrast
Vyer
LIBRIS söktjänster
SwePub
Sondera
Uppsök

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

Copyright © LIBRIS - Nationella bibliotekssystem

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy